Profile index
Film EM 2012
Film MS open 2013
Flyvende DNA

Promotion video
Sponsor


EM beretning...
Fra den 23. juni til den 28. juni blev der holdt EM i A-cat på Garda søen, Danmark blev repræsenteret af to både DEN 18 Jørgen "ScanNet" Hansen og DEN 4 Frederik Stage-Nielsen.

Efter en mindre kører tur ankom vi til Garda Søen i høj solskin og god vind, grundet en tur der havde været hele natten besluttede vi os for kun at læse både af og rigge til, men at vente med at sejle til dagen efter hvor der også var practice race. Det viste sig til gengæld, at denne disponering ikke var optimal eftersom vi vågnede dagen efter (lørdag) til lyden af regn, lyn og torden som varede hele dagen.

Efter den skuffende dag lørdag hvor practice racet også blev aflyst, var vi begge tændte på at tage på vandet tidligt søndag morgen inden starten, starten gik hver dag kl. 13. Vi tog ud i en meget let brise fra syd i håb om, at vinden ville tiltage inden starten. Frederik, som ligge havde fået leveret nyt sejl og mast, blevet positivt overrasket da de begyndte at krydse, for det viste sig at han var markant hurtigere med sit nye grej end Jørgen, desværre for Frederik blev stævnet gennemført i 8 - 10 m/s og ikke 3- 4 m/s som han var hurtig i.
Da vi havde været på vandet i knap 2 timer kom den velkendte Garda vind og vi kunne begynde at sejle i trapez både på kryds og læns.

EM beretning...

Dagens to sejladser skulle vise sig at være, de første af mange hårde og vindfyldte sejladser. Med 97 A-cats på en startlinje i 8m/s valgte Frederik at starte lidt forsigtigt, det fungerede ikke og han blev hurtigt pakket i starten, hvorimod Jørgen lavede nogle gode starter hvilket også kan ses på resultatet. Jørgen sluttede dagen med en 34. og 33. plads mens Frederik lavede en 64. og 56. plads. Konklusionen var da også hurtig fra Frederik da han kom ind "Sejl og mast er der masser af fart i, jeg skal bare starte noget bedre"

På anden dagen var det to meget fokuseret danskere som tog på vandet, Jørgen var fast opsat på at holde de gode resultater fra dagen for inde og Frederik ville ud og forbedre sig. Begge dele skete, med en start helt oppe ved dommer båden var Frederik den første båd til at vende ind mod styrbord (hvor fordelen var) Jørgen som startede i anden række bag ved Frederik fulgte godt med ind, desværre for begge danskere vendt for tidligt mod layline og blev derfor nød til at lave en langsom dobbelt vending ved topmærket som koster et par både, men de runder stadig begge to i toppen med Frederik i top 10. Stævnets anden lektion kom dog meget hurtigt på læns, hvor Frederik indså at han ikke var helt så hurtig ned af bakke som Australierne og den gode placering forsvinder lidt og ender med en 36. plads som han dog var meget glad for. Jørgen der havde noget bedre fart på læns endte på en 24. plads.
Dagens anden sejlads blev skudt af på sidste lænser da vinden dør. Det bør nævnes at vinden forsvandt nede ved mållinjen, så det var en meget forvirret Frederik der så flaget for aflyst sejlads mens han stod i fuld trapez på læns og sejlede i masser af tryk.

Tredje dagen var meget lig de to første dage, masser af vind og hold til styrbord. Den lille ændring der var , at Frederik begyndte at overhale Jørgen i de to sidste sejladser.

Fjerde dagen var for Jørgen en nærmest perfekt dag, han lavede en 31. og 27. plads og var tilbage i form efter en lettere skuffende tredje dag, Frederik derimod mødte lidt modgang. I første sejlads knækkede Frederik sin ene hængestrop og kæntrede på næstsidste lænser hvilket han ikke kunne hente og dermed endte han på 70. plads. I den næste sejlads var både Frederik og Jørgen tændt på at lave et godt resultat. De fik begge en god start og rundede godt rundt om første mærke. Frederik som efter et par dage på vandet havde fundet, mere fart på læns og kunne nu følge med Jørgen og de andre i toppen af feltet. Dette resulterede også i, at begge danskere havde en tæt sejlads hele banen rundt, men det var Jørgen der træk det længste strå og slog Frederik med en placering så de blev 27 og 28.

Med sidste dag på stævnet skulle der en god sejlads til for begge danskere for at kunne rykke op. Det startede også godt og begge danskere rundede topmærket i en god position, men igen lavede Frederik en fejl og begravede stævnen på begge skrog i en bølge og kæntrede forover i et klassisk næsedyk. Jørgen var derimod god til, at undgå problemer og endte på en 23. plads. Frederik, som inden sin kæntring lå sammen med Jørgen, sejlede som en sindssyg for at få en rimelig placering og ikke rykke ned i den samlede stilling. Med vilje og en uges god træning i læns fik Frederik sejlet sig op på en 47. plads fra en 70. plads efter kæntringen.

Stævnet endte med at Jørgen blev 34 og Frederik blev 53, bege godt tilfredse med deres indsats og for at komme hjem med både uden skrammer.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ] Opdateret: 09-07-2012 23:18
DNA A-class Catamaran
Danish A-Class Association
International A-Class Association (IACA)


• Tlf. +45 21 42 37 02 • E-mail: acat@acat.dk