Profile index
Film EM 2012
Film MS open 2013
Flyvende DNA

Promotion video
Sponsor


MS open
Middelfart var igen vært for et Cat stævne, her var A-cat, Hobie 16 og Tiger inviteret. Vi var 11 tilmeldte A-cats og 10 mødte op, her i blandt 2 tyskere. 2 danske debutanter Christian og Henrik fik vel nok en lidt hård opstart i den jævn hårde vind der prægede stævnet hele weekenden. Men klarede det rigtigt fint og helt uden at vælte.
Lørdag fik vi sejlet 2 sejladser, første blev afkortet til halv længde for hurtigt at få sat gang i en sejlads mere, da der var varslet en byge med torden ved 14 tiden.
Hobie 16 strøg afsted i første start og vi fløj afsted i den næste 5 min herefter. Der var virkeligt tryk på og og vi hentede da også Hobien inden første topmærke, sådan en går da ellers ok når det blæser 8-10 ms. Tigeren havde 3 start og havde ca. Samme sejltid som os, men lidt langsommere. Vi sejler her på utraditionelle baner. Man sejler ikke på op/ned baner men derimod banesejlads, der sætter krav til besætningens navigationsevner. Samt er der så også risiko for at skulle sejle nogle uvante kurser.

MS open

Første sejlads blev vundet af Thomas P. der var rigtig stærk på lændseren, det er jo en fordel når vi går i mål ved bundmærket! Og herefter Lars S. Som også kom flyvende på lænds efter et ikke så vellykket topmærke runding. Jørgen H. som var først på topmærket sejlede lidt defensiv ned af bakke og tabte hermed 2 placeringer og ligeledes gjorde Frederik S. 2'er på topmærket. Det kan man kalde fejldisponering når vi blev taget i mål efter kun en omgang. Peter B. Og Christian N. Og de øvrige kom ikke helt op i toppen men lå rigtig godt i svinget og med 1-6 måneders træning er der fedt at se at alle de nye befinder sig godt i klassen. Og får i øvrigt sat tyskerne til dørs som har sejler i 4-5 år.

Anden sejlads forløb også rigtig fint i den stadige friske vind. Men flere både begynder nu og trykke speederen i bund og ligger tæt på grænsen til styrt, og enkelte fandt også grænsen og det derefter. For nogle måtte de udgå og for andre kunne de sejle videre som intet var hent og ikke engang tabe placeringer herved.

(Hvis man er lidt fiks på fingerne går der ca. 1 min. Fra man vælter til man er sejlende igen med a-catten)

Herefter ind til frokost, og hvilken en. Man går og drømmer om en tilsvarrende sidste år men tør ikke regne med det for der var der 5 stjerners forplejning. Der var i år igen en helt sublim forplejning som formår at erobre 6 stjerner. Og det gentog sig så også lige søndag.

Men tilfredsstillelsen var ikke helt den samme søndag ved bordet. Vi var ikke på vandet søndag da vejret viste sig fra den ubarmhjertigt side med alt hvad et efterår kunne byde på. Har vi overstået sommeren 2013??

Top 3:

1) Thomas P.

2) Jørgen H.

3) Frederik S.

Se øvrige resultater her.

http://www.middelfartsejlklub.dk/Upload/Article/Files/13_%20333%20CUP_MS%20OPEN_HOBIE%20TIGER_WILD%20CAT%20Nationals%20&%20TIWI%20Trophy%20Series.pdf


[ Tilbage | Print | Send til en ven ] Opdateret: 18-06-2013 09:26
DNA A-class Catamaran
Danish A-Class Association
International A-Class Association (IACA)


• Tlf. +45 21 42 37 02 • E-mail: acat@acat.dk