Profile index
Film EM 2012
Film MS open 2013
Flyvende DNA

Promotion video
Sponsor


Nordisk Mesterskab
Beretning skrevet af DEN 007 Bo Erhart

Skovshoved sejlklub inviterede til Nordisk Mesterskab i A-Cat klassen sammen med åbent dansk mesterskab for Hobie 16Spi, samt DM for F18.

På samme bane startede baneleder Jon Møgelhøj de 3 klasser med samlet 54 tilmeldte fra Sverige, Tyskland og Danmark, så der var tæt morgen trafik på banen gennem hele stævnet, og fast arbejde til det lille team af gode skovsere der afviklede sejladserne ”rullende”, således at vi sjældent ventede særligt længe efter måltagning, før vi blev sendt afsted igen. Dette betød at vi nogle gange gik i mål på styrbord side af dommerbåden samtidigt med en anden klasse startede på bagbord side af dommerskibet, og en tredje kom ned gennem gate’en. Hvem sagde is i maven?

Vejr udsigten lovede 8 - 11 m/s fra sydøst og høj sol hel weekenden. Det sidste passede fint og bølgerne var også bygget godt op over det sidste døgn, men da starten gik var vinden nærmere de 6 m/s, så der blev sejlet gyngestol på kryds.

Nordisk Mesterskab

Kl 11 gik første start og vi var 13 A-cat på linjen. 5 svenskere var kommet over fra den anden side af sundet, - desværre manglede vi sidste års nr. 2 i NM Pontus Johnsson SWE 22, og ikke mindst den nye danmarksmester Lars ”blod” Schrøder, som et par stykker vist gerne havde taget revanche handsken op mod.

Der blev presset godt på i alle starter og der var stort set individuelle tilbagekald i hver start.
Klassens danske formand og regerende Nordiske mester Thomas Paasch DEN 1, tog en klar prik i første sejlads og denne monotome stil kørte han så gennem hele dagen. Enkelte forsøgte at udfordre Thomas og nåede topmærket før formanden, men ingen kunne holde sig foran banen rundt to gange.
Vinden tog til i styrke gennem dagen og efter 6 sejladser lå Thomas med 6 prikker urørlig foran undertegnede, tæt fulgt af klassens skarpe nykommere Frank Lavrsen DEN 22, Peter Boldsen DEN 20, og Tom Bøjland DEN 19.

Lørdag aften havde de gode Hobie folk i Skovshoved arrangeret en imponerende grill aften med masser af godt kød og buler af sundt tilbehør samt en fyldt bar. Aftenen toppede med et imponerende kage orgie og efter hyggelig middag og mocca & avéc, blev der slappet af ved storskærmen med de første finale sejladser i AC’s imponerende 72fods cats.

Søndag bød på samme vindretning og samme store bølger, - og atter svagere vind først på dagen og så tiltagende til de 10m/s under dagens sidste sejladser. Der var begge dage stabil vindretning men banen var svært plettet i forhold til styrke trods en helt klar og høj blå himmel. Thomas Paasch DEN 1, fortsatte dog i samme imponerende spor med kun første pladser, mens der var en del elevator ture nede i feltet.

Mest markant søndag var nok Jørgen Hansen DEN 18, der havde fundet noget ekstra fart over natten, og i to sejladser var tæt på at nappe første pladsen fra Thomas. Jørgen lavede fire 2. Pladser og rykkede fra en samlet 6. plads lørdag, til samlet nr. 3, kun 2 point efter undertegnede. Således blev resultatet på skamlerne efter 11 sejladser med én fratrækker :
DEN 1 Thomas Paasch, SKS 10 point
DEN 007 Bo Ehrhardt KDY 37 point
DEN 18 Jørgen Hansen Kolding sejlklub 39 point

Tillykke til Nordisk Mester Thomas Paasch og tak til Skovshoved sejlklub for et velafviklet stævne.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ] Opdateret: 18-10-2013 18:35
DNA A-class Catamaran
Danish A-Class Association
International A-Class Association (IACA)


• Tlf. +45 21 42 37 02 • E-mail: acat@acat.dk