Profile index
Film EM 2012
Film MS open 2013
Flyvende DNA

Promotion video
Sponsor


Tysk Mesterskab
Et 4 dages stævne på Wannsee i Berlin. Det er ikke mindre end vildt imponerende at midt i en storby og kunne sejle kapsejlads, og det bliver der gjort hele tiden i alle mulige store og små bådtyper.

Vi havde lige fra 3-15ms og det var lige udfordrende og sejle med . Sejladsen med mindst vind blev til min store skuffelse blæst af (jeg lå til en første plads efter 2 omgange) og sejladsen med mest vind blev også blæst af, det var der ikke noget at sige til, da det var en byge som kom lige inden 1 min og holdte lige 15 min for så at forsvinde helt.
Torsdag havde de sat en stor bane op hvor vi sejlede ca 65-70 min hvor vi de andre dage kunne nøjes med 40-45min
Jeg sluttede som bedste dansker på en 8 plads, hvor jeg hjemmefra havde håbet på en top ti placering, var det jo godt nok.
Det er klart at dem der er opdateret på alt grej har en fordel, men ikke desto mindre ligger der også nogle i bunden med det fineste grej. Men For at komme i top 5 er det et must.

Tysk Mesterskab

Den officielle beretning
Et af årets højdepunkter i den danske A-cat klasse er Tysk Mesterskab, hvor der altid er god konkurrence, godt vejr og øl. I år var stævnet på Wannsee i Berlin og det gjorde sejladserne ekstra udfordrende.

Der var 41 deltagere fra 8 forskellige lande, og favoritterne var en tidligere verdensmester fra Holland, Mischa Heemskerk og tidligere Dansk Mester lokale Thilo Keller (der osse har været i top 5 til EM flere gange og vundet tysk mesterskab tidligere). Hertil en række andre stærke tyskere, polakker og en enkelt svensker. 3 danskere var taget med for at se hvordan vi klarer os i konkurrencen. Jørgen Hansen, fra Kolding klarede sig bedst på 8 pladsen, Lars Schrøder og Frank Lavrsen fordelte sig ned ad listen, med Frank på 20. pladsen (han var hurtig, når han kom op at flyve på sine sværd).

Oppe foran levede Thilo Keller op til hjemmebanefavoritrollen og vandt rimelig sikkert. En gammel kending her i Danmark, Pontus Johsson fra Ystad blev 2er, efter meget stabil sejlads. Mischa Heemskerk blev 3er, han sejlede noget svingede, men han var bedste til at flyve og vandt sygt meget, når det virkede (foilsne knækkede lørdag, så det holdt ham lidt tilbage).

Top 10
1 GER 7 Keller, Thilo
2 SWE 22 Johnsson, Pontus
3 NED 28 DNA - Holland Co Heemskerk, Mischa 0
4 POL 15 Bendyk, Tymoteusz UKS
5 GER 85 Schulte, Guido MSV Wism
6 POL 11 Badzio, Marcin UKS Navi
7 NED 117Tante Truus Groot, Jan ZVR
8 DEN 18 ScanNet Hansen, Jorgen Ks
9 DEN 13 EPO Schrøder, Lars frederic
10 GER 3 Baustelle 2 Dietz, Matthias PSG


[ Tilbage | Print | Send til en ven ] Opdateret: 24-10-2014 12:56
DNA A-class Catamaran
Danish A-Class Association
International A-Class Association (IACA)


• Tlf. +45 21 42 37 02 • E-mail: acat@acat.dk