Profile index
Film EM 2012
Film MS open 2013
Flyvende DNA

Promotion video
Sponsor


Schweriner CAT CUP
Jeg var i weekenden i Tyskland, og sejle årets første kapsejlads. Nervøs og spændt beskriver meget godt, hvordan jeg havde det. Farten kan jeg konstatere er fin, mærkerundinger er også fine men timingen ved start mangler. Tyvstarter resulterede i to rigtige dårlige placeringer 10/12 men ellers var det 2-3-5. hvor 5 var en sejlads hvor jeg pga. komplikationer med grejet kom 1 minut for sent til start.
Så når starterne sidder i skabet (som de plejer) skal det blive godt.

Schweriner CAT CUP

Den officielle beretning
At flyve eller ikke flyve, det er spørgsmålet...

Efter weekendens stævne på Schweriner See var svaret - flyv, men kun når vinden er mellem 5 og 8 m/s. Vi har modtaget følgende beretning fra A-cat sejler Lars Schrøder.

16 A-cat'er var i weekend samlet til et stævne på Schweriner See, heraf var de syv danske. Efter 1. dagen var der syv danske blandt de otte første (fordi tyskerne var nogle kyllinger, der sejlede ind efter 3-4 timers ventetid og en afblæst sejlads). Det blev til to fine sejladser i 5-8 m/s, hvor kun dybt kompliceret og ulogisk baneplan forhindrede to danske førstepladser.

Anden dagen gik med lidt mere ventetid, men det blev til tre sejladser i 2-4 m/s. Tæt ræs i toppen, tyskerne var bedre i lidt mindre vind og vandt alle sejladser (godt hjulpet af at matematikgeniet Lars heller ikke kunne tælle omgange...).

Bådene lettede

Danskerne var helt fremme på det teknologisk beat, og fem både kunne flyve. Det virkede, når vinden var rigtig. Thomas og Jørgen trak stabilt fra ned ad bakke, og det så fedt ud (de grinede) Og endnu finere var, at de ikke tabte i let luft. Der er heller ingen tvivl om, at hen ad vejen vil være flyvning være det hurtigste (og skæggeste). Flyvning er kun i sin vorden og mere træning og teknik vil gøre det endnu hurtigere i al slags vejr.

Lokale Guido Schulte vandt i en ikke-flyvende A-cat efter stabil sejlads i de forskellige vindforhold. Thomas Paasch blev toer (med noget flyvning) og Lars Schrøder blev treer i en almindelig båd. Jørgen Hansen fløj osse, men havde problemer med det finske flag. Seks danske både sluttede i top 10.

Schweriner Cat Cup 2015

1. Guido Schulte, Tyskland

2. Thomas Paasch, Danmark

3. Lars Schrøder, Danmark

4. Jørgen Hansen, Danmark

5. Tom Bøjland, Danmark

6. Lars Bunkenburg, Tyskland

7. Christian Nygaard, Danmark

8. Jörg Horn, Tyskland

9. Alexander Zylka, Tyskland

10. Peter Boldsen, Danmark


[ Tilbage | Print | Send til en ven ] Opdateret: 27-04-2015 13:54
DNA A-class Catamaran
Danish A-Class Association
International A-Class Association (IACA)


• Tlf. +45 21 42 37 02 • E-mail: acat@acat.dk